Tretmani lica

Tretmani tijela

Fizikalna terapija

Masaže

Tretmani ljepote

Tretman lica ultrazvukom

Ultrazvuk lica za intenzivnu njegu suhe, zrele i osjetljive kože

U kozmetičkim tretmanima ultrazvuk popravlja teksturu, tonus i elastičnost kože, dokazano stimuliše ćelijske mehanizme obnove i regeneracije tkiva. Rezultati tretmana su vidljivi u smislu zatezanja kože i podizanja mišićnog tonusa a uslijed stvaranja kolagena, omogućeno je duže zadržavanje mladolikog i zdravog izgleda.

Tretman funkcionira tako da se ultrazvučna  energija u tkivu pretvara u toplinsku i na taj način stimulira stvaranje novog kolagena i elastina što rezultira boljim tonusom kože i mišića, uklanjanju bora, vraćajući koži dobar tonus, jedrinu i svjež izgled lica.

Ultrazvuk se koristi u tretmanima za dublje prodiranje preparata (hijaluronska kiselina, minerali, koenzim Q 10, vitaminska ampula, antioksidansi, acne ampula, retinol), koje nanosimo na kožu lica ovisno o tipu i stanju kože. Ultrazvuk svojim mikro vibracijama i toplinom aktivira otvaranje stanica i kanala u tkivu kroz koje je omogućen prodor i unos preparata u dublje slojeve tkiva. Djelovanje ultrazvučnog unosa preparata je potpunije i dugotrajnije od klasičnog unosa masažom lica.

Ultrazvukom  postižemo:

  • zatežemo i podmlađujemo kožu lica i vrata;
  • uklanjamo bore na licu i vratu;
  • stimulišemo stvaranje novog kolagena;
  • stimulišemo limfnu drenažu;
  • ublažavamo podočnjake i tamne krugove oko očiju;
  • hidratiziramo suhu, zrelu i osjetljivu kožu lica;
  • vitaminski tretmani sa ultrazvukom za sve tipove koze itd.

Tretman je vrlo ugodan i relaksirajući za klijenta a može se raditi jednom mjesečno, kada njegujemo lice u kombinaciji s drugim tretmanima, ili u seriji kada se radi samostalno kao osnovni tretman njege.

Trajanje tretmana do 30 minuta
Cijena tretmana 50 KM

Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona