Tretmani lica

Tretmani tijela

Fizikalna terapija

Masaže

Tretmani ljepote

Academie lifting tretman i učvršćivanje s vitaminom C

Tretman lica sa C vitaminom predstavlja sveobuhvatnu infuziju vitamina i hijaluronse kiseline, koji u sadejstvu imaju za cilj brzu i kompletnu revitalizaciju kože.

Namjenjen  za sve tipove kože, posebno za umornu kožu, kožu sa hiperpigmentacijama kao i za zrelu kožu kojoj će tretman vratiti svježinu,redukovati bore i učvrstiti konture lica što rezultira boljim tonusom lica.

Masnoj koži tretman sa vitaminom C otklanja pojačano lučenje sebuma, djeluje pročišćavajuće na proširene pore, sužava pore kože, umiruje upalne procese, zaglađuje kožu , uravnotežuje ten i revitalizira epiderm.

Efekti tretmana su:

 • Poboljšan tonus kože
 • Svjetliji i ujednačeniji ten
 • Zaglađena struktura kože sa lifting efektom
 • Umanjene bore i sitne linije
 • Regulacija lučenja sebuma
 • Poboljšana hidratacija kože kao i otpornost osjetljive kože sklone crvenilu i ispucalim sitnim kapilarima.

Indikacije za tretman lica C vitaminom:

 • Masna i dehidrirana koža
 • Hiperpigmentacije
 • Suha, dehidrirana, perutava koža sa proširenim porama,
 • Bore i fine linije
 • Umorna koža koj je potrebna revitalizacija i intenzivni tretman hidratacije

Tretman sa C vitaminom može se raditi samostalno kao tretman izbora za određeno stanje kože ili u kombinaciji sa drugim tretmanima kako bi postigli što brži i kvalitetniji kozmetičko terapijski odgovor na stanje kože.

Enzimski piling, ampula C vitamina koju unosimo u dublje slojeve kože pomoću ultrazvuka, maska za lice sa C vitaminom, hijaluronskom kiselinom, alge, biljni ekstrakti kao vitamini, minerali, oligoelementi sve su ovo aktivne supstance maske koje su neophodne hranjive i revitaliazirajuće tvari za intenzivnu dugotrajnu njegu lica. Masazni gel balzam, sa C vitaminom i hijaluronskom kiselinom obogećena 3 i 6 esencijalnim masnim kiselinama za hranjivu i relaksirajuću masažu lica vrata i dekoltea.

Broj i vremenski razmak između tretmana ovise od trenutnog stanja kože kao i o estetskom problemu kojeg tretiramo. Najčešće se urade 3-4 tretmana u vremenskim razmacima 15 dana, ukoliko je potrebna intenzivna revitalizacija kože ili jednom mjesečno kao tretman održavanja i anti age tretman.

Moguće je uraditi i samo jedan tretman kada je koža redovno i kvalitetno njegovana, tada  kozmetičar ovim tretmanom dodatno opskrbljuje kožu lica hranjivim supstancama, antioksidansima, podstičemo stvaranje kolagena i elastina sa lifting efektom i podmlađenim izgledom, što rezultira dugotrajnim dobrim statusom kože, podmlađenim, svježim i lijepim izgledom lica.

Tretman traje 60-80 minuta

Cijena tretmana 80 KM

Izdvojeno iz ponude tretmana

Hidžama

Cuping terapija ili hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona