Tretmani lica

Tretmani tijela

Fizikalna terapija

Masaže

Tretmani ljepote

Academie lifting tretman i učvršćivanje s vitaminom C

Tretman lica sa C vitaminom predstavlja sveobuhvatnu infuziju vitamina i hijaluronse kiseline, koji u sadejstvu imaju za cilj brzu i kompletnu revitalizaciju kože.

Namjenjen  za sve tipove kože, posebno za umornu kožu, kožu sa hiperpigmentacijama kao i za zrelu kožu kojoj će tretman vratiti svježinu,redukovati bore i učvrstiti konture lica što rezultira boljim tonusom lica.

Masnoj koži tretman sa vitaminom C otklanja pojačano lučenje sebuma, djeluje pročišćavajuće na proširene pore, sužava pore kože, umiruje upalne procese, zaglađuje kožu , uravnotežuje ten i revitalizira epiderm.

Efekti tretmana su:

 • Poboljšan tonus kože
 • Svjetliji i ujednačeniji ten
 • Zaglađena struktura kože sa lifting efektom
 • Umanjene bore i sitne linije
 • Regulacija lučenja sebuma
 • Poboljšana hidratacija kože kao i otpornost osjetljive kože sklone crvenilu i ispucalim sitnim kapilarima.

Indikacije za tretman lica C vitaminom:

 • Masna i dehidrirana koža
 • Hiperpigmentacije
 • Suha, dehidrirana, perutava koža sa proširenim porama,
 • Bore i fine linije
 • Umorna koža koj je potrebna revitalizacija i intenzivni tretman hidratacije

Tretman sa C vitaminom može se raditi samostalno kao tretman izbora za određeno stanje kože ili u kombinaciji sa drugim tretmanima kako bi postigli što brži i kvalitetniji kozmetičko terapijski odgovor na stanje kože.

Enzimski piling, ampula C vitamina koju unosimo u dublje slojeve kože pomoću ultrazvuka, maska za lice sa C vitaminom, hijaluronskom kiselinom, alge, biljni ekstrakti kao vitamini, minerali, oligoelementi sve su ovo aktivne supstance maske koje su neophodne hranjive i revitaliazirajuće tvari za intenzivnu dugotrajnu njegu lica. Masazni gel balzam, sa C vitaminom i hijaluronskom kiselinom obogećena 3 i 6 esencijalnim masnim kiselinama za hranjivu i relaksirajuću masažu lica vrata i dekoltea.

Broj i vremenski razmak između tretmana ovise od trenutnog stanja kože kao i o estetskom problemu kojeg tretiramo. Najčešće se urade 3-4 tretmana u vremenskim razmacima 15 dana, ukoliko je potrebna intenzivna revitalizacija kože ili jednom mjesečno kao tretman održavanja i anti age tretman.

Moguće je uraditi i samo jedan tretman kada je koža redovno i kvalitetno njegovana, tada  kozmetičar ovim tretmanom dodatno opskrbljuje kožu lica hranjivim supstancama, antioksidansima, podstičemo stvaranje kolagena i elastina sa lifting efektom i podmlađenim izgledom, što rezultira dugotrajnim dobrim statusom kože, podmlađenim, svježim i lijepim izgledom lica.

Tretman traje 60-80 minuta

Cijena tretmana 80 KM

Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona