Tretmani lica

Tretmani tijela

Fizikalna terapija

Masaže

Tretmani ljepote

Dr. Kraut

Dr. Kraut italijanska medicinska kozmetika za njegu lica!

Dr. Kraut je profesionalna i inovativna linija preparata s prirodnim aktivnim sastojcima talijanske renomirane kozmetičke kuće Arco Cosmetic.

Tretmani Dr. Kraut  su medicinski terapeutski tretmani lica, zasnovani na kombinaciji hranjivih i ljekovitih supstanci koji pokreću regenerativne procese u koži. Ova  medicinska kozmetika nudi linije proizvoda za suhu, osjetljivu, masnu, seboreičnu kožu kao i za kožu sklonu alergijama.

Tretman lica C vitaminom

dr krautTretman  predstavlja sveobuhvatnu vitaminsku infuziju C vitamina, hijaluronske kiseline i ostalih biokompatibilnih supstanci koje brzo i učinkovito regenerišu kožu.

Serum i maska s C vitaminom, panthenolom i aloja verom kao anti-age supstancama u njezi lica, prosvjetljuje, čisti, obnavlja ćelije kože, stimuliše stvaranje kolagena, jača stijenku kapilara.

Osim anti-age efekta, vitamin C  se primjenjuje kod masne kože s proširenim porama, kod hiperpigmentacija lica, suhe i zrele kože, kože s proširenim kapilarima koja zahtjeva posebnu njegu i tretman.

Vitamin C se ne stvara u koži te se mora osigurati dodatnim unošenjem u organizam. Lokalno primijenjen na koži vitamin C inhibira enzim tirozinazu i tako dovodi do smanjenja hiperpigmentacija i fleka te povećava otpornost kože i djeluje antiinflamatorno.

Tretman C vitaminom se sastoji iz tri faze:

  • u prvoj fazi nakon čišćenja lica i uklanjanja šminke, radi se piling lica pod parom, koji dubinski čisti i otvara pore na koži što omogućava optimalnu penetraciju C vitamina u tkiva.
  • u drugoj fazi nanosimo serum s C vitaminom uz ugodnu desetominutnu masažu lica
  • treća faza je rezervisana za aplikaciju maske s C vitaminom, aloja verom i panthenolom. Uz stimulaciju kože s Bioptron lampom, supstance iz maske postaju aktivne i penetriraju u dublje slojeve kože. Dejstvo bioptrona omogućava revitalizaciju kože i njen zdrav izgled.
Trajanje tretmana 60 minuta
Cijena tretmana 70 KM

Tretman lica collagen i hijaluronskim preparatima Dr. Kraut

Hyaluronski i collagen tretmani kao segment ciljane terapije protiv bora i starenja kože zauzimaju značajno mjesto u kozmetologiji. U obliku ampula, seruma, maski i krema, aktivne supstance se nanose na lice i uz pomoć aparata potiskujemo sve aktivne sastojke u dublje slojeve kože.

Ponekad je potrebno i progrijavanje kože infracrvenim zracima kako bi tretman učinili još efikasnijim. Collagen lift aparatni tretman pogodan je kako za mlađe klijente u cilju prevencije starenja i očuvanja dobrog stanja kože, njene vlage i tonusa, tako i za starije klijente kao lifting tretmani za podmlađivanje i revitalizaciju kože lica.

Trajanje tretmana 70 minuta
Cijena tretmana 70 KM

Izdvojeno iz ponude tretmana

Hidžama

Cuping terapija ili hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona