Tretmani lica

Tretmani tijela

Fizikalna terapija

Masaže

Tretmani ljepote

Dr. Kraut

Dr. Kraut italijanska medicinska kozmetika za njegu lica!

Dr. Kraut je profesionalna i inovativna linija preparata s prirodnim aktivnim sastojcima talijanske renomirane kozmetičke kuće Arco Cosmetic.

Tretmani Dr. Kraut  su medicinski terapeutski tretmani lica, zasnovani na kombinaciji hranjivih i ljekovitih supstanci koji pokreću regenerativne procese u koži. Ova  medicinska kozmetika nudi linije proizvoda za suhu, osjetljivu, masnu, seboreičnu kožu kao i za kožu sklonu alergijama.

Tretman lica C vitaminom

dr krautTretman  predstavlja sveobuhvatnu vitaminsku infuziju C vitamina, hijaluronske kiseline i ostalih biokompatibilnih supstanci koje brzo i učinkovito regenerišu kožu.

Serum i maska s C vitaminom, panthenolom i aloja verom kao anti-age supstancama u njezi lica, prosvjetljuje, čisti, obnavlja ćelije kože, stimuliše stvaranje kolagena, jača stijenku kapilara.

Osim anti-age efekta, vitamin C  se primjenjuje kod masne kože s proširenim porama, kod hiperpigmentacija lica, suhe i zrele kože, kože s proširenim kapilarima koja zahtjeva posebnu njegu i tretman.

Vitamin C se ne stvara u koži te se mora osigurati dodatnim unošenjem u organizam. Lokalno primijenjen na koži vitamin C inhibira enzim tirozinazu i tako dovodi do smanjenja hiperpigmentacija i fleka te povećava otpornost kože i djeluje antiinflamatorno.

Tretman C vitaminom se sastoji iz tri faze:

  • u prvoj fazi nakon čišćenja lica i uklanjanja šminke, radi se piling lica pod parom, koji dubinski čisti i otvara pore na koži što omogućava optimalnu penetraciju C vitamina u tkiva.
  • u drugoj fazi nanosimo serum s C vitaminom uz ugodnu desetominutnu masažu lica
  • treća faza je rezervisana za aplikaciju maske s C vitaminom, aloja verom i panthenolom. Uz stimulaciju kože s Bioptron lampom, supstance iz maske postaju aktivne i penetriraju u dublje slojeve kože. Dejstvo bioptrona omogućava revitalizaciju kože i njen zdrav izgled.
Trajanje tretmana 60 minuta
Cijena tretmana 70 KM

Tretman lica collagen i hijaluronskim preparatima Dr. Kraut

Hyaluronski i collagen tretmani kao segment ciljane terapije protiv bora i starenja kože zauzimaju značajno mjesto u kozmetologiji. U obliku ampula, seruma, maski i krema, aktivne supstance se nanose na lice i uz pomoć aparata potiskujemo sve aktivne sastojke u dublje slojeve kože.

Ponekad je potrebno i progrijavanje kože infracrvenim zracima kako bi tretman učinili još efikasnijim. Collagen lift aparatni tretman pogodan je kako za mlađe klijente u cilju prevencije starenja i očuvanja dobrog stanja kože, njene vlage i tonusa, tako i za starije klijente kao lifting tretmani za podmlađivanje i revitalizaciju kože lica.

Trajanje tretmana 70 minuta
Cijena tretmana 70 KM

Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona