Tretmani lica

Tretmani tijela

Fizikalna terapija

Masaže

Tretmani ljepote

Dermaroller tretmani lica

Dermaroller tretmani lica – revolucionarna metoda u regenerativnoj kozmetologiji i rejuvenacijskim tretmanima lica

Šta je dermaroller?
Dermaroller je mehanički uređaj koji ima oblik valjka sa sterilnim mikroiglicama od titanijuma. Dužina iglica je različita od 0,5 – 2,5 mm. Koja će se dužina iglica koristiti u toku tretmana ovisi o tipu i stanju kože, kao i o estetskom problemu tj. efektu koji želimo postići. U kozmetičkim tretmanima lica najčešće se koristi dermaroller s iglicama dužine 1 mm. – 1,5 mm.
Dermaroller tretman je minimalno invazivan, a njime se provocira i stimulira stvaranje novog kolagena u koži pa se zbog ovog izuzetnog efekta naziva još i „kolagen indukcijska terapija“.

Princip djelovanja dermaroller tretmana:
U toku tretmana, dermarollerom se prelazi preko kože, iglice rolanjem stvaraju površinska oštećenja (mikrotraume) na koje koža odgovara samoregeneracijom. Princip regeneracije i stvaranja novog kolagena zasniva se na oslobađanju “faktora rasta“ koji potiče razvoj novog kolagena – neokolageneza, novih krvnih žila čime je poboljšana i prokrvljenost kože.
Faktori rasta se nalaze na trombocitima koji se nakon izazvane povrede, mikrotraume oslobađaju i šalju naredbu/impuls matičnim ćelijama da se transformiraju u kolageno vlakno. Organizam reaguje na principu „desilo se oštećenje, angažuj sve faktore i pokreni mehanizam samozacjeljenja, regeneracije i rejuvenacije tkiva“.

Indikacije za Dermaroller tretmane

  • podmlađivanje i zatezanje kože;
  • tretman u kombinaciji s hijaluronskim koktelima (mezoterapija dermorollerom) za poboljšanje tonusa, jedrine i teksture kože;
  • smanjivanje bora;
  • smanjivanje ožiljaka;
  • sužavanje pora;
  • uklanjanje ožiljaka od akni;
  • rejuvenacija kože oštećene suncem;
  • hiperpigmentacije.

Kako izgleda procedura?
Na prethodno očišćenu i dezinficiranu kožu nanosi se lokalni anestetik u obliku gela ili kreme. Nakon djelovanja anestetika, dermarollerom se prelazi preko kože u različitim pravcima kako bi veliki broj iglica na rolleru napravio što više uboda za bolje rezultate. U zavisnosti od indikacije dodaju se i mezoterapijski kokteli – hijaluronska kiselina, oligoelementi, antioksidansi itd. Samo rolanje traje od 5-10 min. Nakon tretmana javlja se crvenilo i moguć je lagani otok koji traje 24–48h. Intenzitet crvenila je individualan, ovisi o tipu i stanju kože, uglavnom je estetski prihvatljiv.

Koliko je tretmana potrebno?
Broj tretmana je individualan. Ovisi o indikaciji koju tretiramo i efektu koji želimo da postignemo dermaroller tretmanom. U prosjeku se radi 4-6 tretmana s razmakom od 3 sedmice jer je toliko potrebno koži da se regeneriše.

Cilj dermaroller tretmana:
Ukloniti i smanjiti sve nepravilnosti u teksturi kože (bore, ožiljci, pore, fleke), izjednačiti ten, biostimulisati kožu na stvaranje novog kolagena – rejuvenaciju. Dodavanjem hijaluronskih mezokoktela postižemo efekat podmlađivanja i zatezanja kože. Mezoterapija dermarolerom dubinski hidrira i revitalizira kožu Vašeg lica.

Trajanje tretmana do 40 minuta
Cijena tretmana dermaroller s hyaluronic acid 100 KM
Napomena vezana za ovaj tretman:
Tretman se radi sa jednokratnim sterilnim dermarollerom, uz apliciranje hyaluronic acid 5ml. na regiju lica vrata i dekoltea.

Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona