Tretmani lica

Tretmani tijela

Fizikalna terapija

Masaže

Tretmani ljepote

Dijamantna mikrodermoabrazija lica

Mikrodermoabrazija podrazumijeva nježno uklanjanje zadebljalog i odumrlog sloja epiderma s ciljem uklanjanja starih ćelija i različitih nepravilnosti na koži bez popratnih pojava. Nakon uklanjanja odumrlih stvaraju se nove mlade ćelije kroz koje koža znatno brže i u većoj mjeri apsorbira supstance koje se koriste tokom tretmana. Naknadno, u kućnoj njezi lica, koža dobiva nov, osvježen i podmlađen izgled. Ovaj proces nazivamo revitalizacijom i remodulacijom kože lica.

Dijamantna mikrodermoabrazija

Dijamantna mikrodermoabrazija je nova metoda gdje se u tretmanu koriste prave čestice dijamanta koje su postavljene pod različitim uglovima i koje su gradirane u različitim veličinama dijamantnih čestica. Nastavci za određeni problem i regiju se biraju ovisno o problemu koji želimo tretirati, regiji lica, stanju i osjetljivosti kože ali i cilju koji želimo postići: uklanjane bora, smanjenje pora, hiperpigmentacija i ožiljaka, ili u cilju revitalizacije i podmlađivanja kože.

Tokom tretmana radi se mikrodermoabrazija kože dijamantnim nastavcima dok istovremeno dejstvo vacuuma otklanja stari, zbrušeni dio ćelija. Vacuumom se istovremeno stimuliše koža na stvaranje novog kolagena i elastina. Dijamantna mikrodermoabrazija je nježna, bezbolna metoda bez rizika od alergija i ožiljaka.

Nakon dijamantne mikrodermoabrazije, u kožu se ciljano unose supstance koje su neophodne a koje su u deficitu: ampule kolagena, hijaluronske kiseline, vitaminski kokteli, minerali…

Prednost dijamantne mikrodermoabrazije nad starijom generacijom aparata je ta što ni klijent ni terapeut nisu izloženi prašini kristala (aluminij oksid). Na taj način izbjegnuti su iritacija i mogućnost zastoja kristala u koži te mogućnost razvoja upale.

Kontraindikacije za primjenu mikrodermoabrazije:

 • akutna upalna stanja kože;
 • gljivična oboljenja;
 • herpes zoster;
 • terapija roakutanom;
 • ljetno vrijeme kada je koža izložena suncu (tretmani se rade u serijama u jesenskom i zimskom periodu ili u rano proljeće uz obaveznu zaštitu kože kremama s visokim zaštitnim faktorom.

Tok tretmana:
Nakon što smo kožu detaljno očistili, slijedi faza Enzimskog pilinga koji će uraditi jaku dubinsku eksfolijaciju ćelija te ukloniti površinski sloj nečistoća i odumrlih ćelija. Potom kožu prebrišemo losionom, i dezinficijensom te je koža spremna za tretman mikrodermoabrazije.

Kontrolisana mikrodermoabrazija, uz pomoć dijamantnih čestica i vacuuma, trajat će oko desetak minuta. Na vrlo nježan način će ukloniti sve nečistoće, izjednačiti ten lica, smanjiti proširene pore, ublažiti i otkloniti fleke i ožiljke, te dati koži njegovan, zdrav i mladolik izgled.

slika za dijamantnu mikroderm uz tekst druga manjaSada kada je koža “otvorena” u kožu se ubacuju ampule sa aktivnim sastojcima kolagen, hijaluron te druge supstance ovisno o potrebi kože i problemu koji se tretira.

Zatim se nanosi odgovarajuća maska koja na licu ostaje 10 minuta, nakon čega biramo serum i kremu po tipu i potrebi kože klijenta. Kremu nježnom masažom umasiramo u kožu lica, vrata i dekoltea. Nakon tretmana dobićete savjet kako dalje njegovati kožu i kako u toku serije tretmana u najkraćem roku doći do željenih i brzih rezultata, postižući maksimalni efekt.

Njega poslije tretmana je veoma važna, koža mora biti nježno tretirana jer prolazi kroz fazu oporavka (proces površinskog zacjeljivanja) što rezultira zdravom kožom. Koža mora biti dobro hidratizirana i nahranjena, te se nadoknaditi i obezbijediti njen lipidni zaštitni film.

Najbolji rezultati se postižu u seriji tretmana koji se rade u razmaku od 7 do 10 dana pri čemu postižemo najvidljivije efekte u odnosu na glatkoću kože, smanjenje proširenih pora, ožiljaka, ublaženje bora i uklanjanje tj. reduciranje hiperpigmentacija na koži.

Dijamantna mikrodermoabrazija je jedan od najčešće izvođenih tretmana u svijetu, primjenjuje se kada se želi:

 • regenerirati koža lica;
 • kod problema akni;
 • ožiljaka;
 • bora;
 • proširenih pora;
 • hiperpigmentacija;
 • za ujednačavanje tena kože;
 • poboljšanje tonusa, čvrstoće i opšteg izgleda kože.
Trajanje tretmana 60 minuta
Cijena tretmana 60 KM
NAPOMENA:
Tretman se radi u zimskom i kasnom jesenskom periodu kako bi se izbjegao direktan utjecaj sunca te ublažio efekt UV zraka na kožu zbog pojave hiperpigmentacija. Mikrodermoabrazija je terapeutski  tretman za: regeneraciju kože, uklanjanje fleka i ožiljaka od akni, sužavanje i čišćenje proširenih pora,  ujednačavanje tena, smanjenje bora, popravljanje tonusa kože, balansiranje masne kože lica i za hidrataciju suhe kože.

Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona