Blog

Osvježite svoju kožu nakon ljetnih vrućina

Mnogo je faktora koji snažno utiču na kožu lica, na kvalitet vlažnosti, lučenje sebuma, stvaranje hiperpigmentacija, a najnemilosrdniji faktor je sunce. Sunce i manja vlažnost zraka najprije će ostaviti traga na otkrivenim dijelovima tijela kao što su lice, vrat, dekolte i ruke. Kako bi se zaštitila od sunca, vjetra i drugih spoljnih negativnih faktora, koža u površinski sloj šalje veće količine vode. S površinskog sloja ista brzo isparava, a dublji slojevi ostaju bez neophodne vlažnosti. Koža bez vode postaje gruba, zadebljana i bez sjaja.

Najznačajnije promjene javljaju se u dubljim slojevima derme gdje vlakna elastina i kolagena slabe ubrzano, što dovodi do dubinske dehidracije, oslabljenog tonusa kože, stvaranju bora,te ovakva koža pokazuje znake preosjetljivosti i preuranjenog starenja.

Dehidrirana koža u epidermi sadrži manje od deset posto vlage i kod nje se mogu primijetiti promjene u zaštitnom hidrolipidnom sloju, što ukazuje i na dehidriranost površinskog rožnatog sloja.

Cilj svih kozmetičkih tretmana za hidrataciju je uspostaviti normalnu fiziologiju kože, dodajući joj neophodnu vlagu i uspostavljanje urednog hidrolipidnog sloja.

Povratak s ljetovanja pravo je vrijeme za dubinsko čišćenje i regeneraciju kože lica, vrata i dekoltea, te za uklanjanje hiperpigmentacijskih fleka i drugih negativnih posljedica nastalih tokom dugih i vrućih ljetnih dana.

Od tretmana za dubinsku hidrataciju i revitalizaciju kože u ABC COSMETIC primjenjujemo sljedeće profesionalne i vrlo uspješne, svjetski priznate metode:

  • Dijamantska mikrodermoabrazija lica, vrata i dekoltea
  • Mezoterapija
  • Enzimski piling
  • Hemijski piling – tretmani voćnim AHA kiselinama
  • RF bipolar tretman – radiotalasni lifting lica
  • Colagen i hyjaluron tretmani
  • Save Marine – tretmani algama za hidrataciju THALGO kozmetikom
  • Hyjaluronski fileriIzdvojeno iz ponude tretmana

Hidžama

Cuping terapija ili hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona