Blog

Osvježite svoju kožu nakon ljetnih vrućina

Mnogo je faktora koji snažno utiču na kožu lica, na kvalitet vlažnosti, lučenje sebuma, stvaranje hiperpigmentacija, a najnemilosrdniji faktor je sunce. Sunce i manja vlažnost zraka najprije će ostaviti traga na otkrivenim dijelovima tijela kao što su lice, vrat, dekolte i ruke. Kako bi se zaštitila od sunca, vjetra i drugih spoljnih negativnih faktora, koža u površinski sloj šalje veće količine vode. S površinskog sloja ista brzo isparava, a dublji slojevi ostaju bez neophodne vlažnosti. Koža bez vode postaje gruba, zadebljana i bez sjaja.

Najznačajnije promjene javljaju se u dubljim slojevima derme gdje vlakna elastina i kolagena slabe ubrzano, što dovodi do dubinske dehidracije, oslabljenog tonusa kože, stvaranju bora,te ovakva koža pokazuje znake preosjetljivosti i preuranjenog starenja.

Dehidrirana koža u epidermi sadrži manje od deset posto vlage i kod nje se mogu primijetiti promjene u zaštitnom hidrolipidnom sloju, što ukazuje i na dehidriranost površinskog rožnatog sloja.

Cilj svih kozmetičkih tretmana za hidrataciju je uspostaviti normalnu fiziologiju kože, dodajući joj neophodnu vlagu i uspostavljanje urednog hidrolipidnog sloja.

Povratak s ljetovanja pravo je vrijeme za dubinsko čišćenje i regeneraciju kože lica, vrata i dekoltea, te za uklanjanje hiperpigmentacijskih fleka i drugih negativnih posljedica nastalih tokom dugih i vrućih ljetnih dana.

Od tretmana za dubinsku hidrataciju i revitalizaciju kože u ABC COSMETIC primjenjujemo sljedeće profesionalne i vrlo uspješne, svjetski priznate metode:

  • Dijamantska mikrodermoabrazija lica, vrata i dekoltea
  • Mezoterapija
  • Enzimski piling
  • Hemijski piling – tretmani voćnim AHA kiselinama
  • RF bipolar tretman – radiotalasni lifting lica
  • Colagen i hyjaluron tretmani
  • Save Marine – tretmani algama za hidrataciju THALGO kozmetikom
  • Hyjaluronski fileriIzdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona