Blog

Dijamantna mikrodermoabrazija lica

Mikrodermoabrazija je sve popularnija metoda i postaje lider u neinvazivnim kozmetičkim procedurama. Popularnost je stekla svojom visokom efikasnošću u podmlađivanju kože, brzinom postizanja rezultata i jednostavnošću usluge.

Šta je to dijamantska mikrodermoabrazija?

Dijamantska mikrodermoabrazija je tretman u kojem se koriste sonde sa dijamantskim česticama, koje pod kontrolisanim pritiskom i vacuumom bruse ( piling) i mehanički nježno uklanjaju orožnale, stare ćelije kože. Ovo je potpuno bezbolna i ugodna procedura. Sondom se istovremeno radi i vacuum masaža, što doprinosi boljem čišćenju lica, pospješuje cirkulaciju i limfnu drenažu lica.

Kako dijamantska mikrodermoabrazija djeluje na kožu i koji su očekivani rezultati tretmana?

Mikrodermoabrazija djeluje kao dubinski piling kože, s ciljem uklanjanja starih ćelija sa površine kože i različitih nepravilnosti na koži bez alergija i negativnih popretnih pojava.

Nakon uklanjanja starih ćelija, ubrzo se stvaraju nove mlade ćelije kože i na ovaj način dolazi do regeneracije i revitalizacije kože lica. Nakon tretmana, koža u znatno većoj mjeri apsorbira aktivne supstance koje se nanose tokom tretmana ( kolagen, hijaluron, vitaminske ampule, hranjive maske i pakunzi) kao i iz preparata koje koristimo u kućnoj njezi lica.

  • Dijamantskom mikrodermoabrazijom postižemo :
  • poboljšava se tonus i struktura kože
  • smanjuju se hiperpigmentacije lica
  • stimuliše nastanak novog kolagena
  • smanjuje proširene pore
  • uklanja fleke i manje ožiljke od akni…itd.

Stanje kože je vidno bolje već nakon prvog tretmana, ten se izjednačava, struktura kože je glađa, koža je hidrirana, nahranjena, elastična i glatka. Koža je regenerisana , sitne bore su zaglađene, licu se vraća zdrav, svjež i podmlađen izgled.

Za postizanje što boljih kozmetičkih rezultata, po pravilu treba uraditi 4- 6 tretmana koji se rade jednom u 7 ili 14 dana, ovisno o potrebama i estetskim indikacijama zbog kojih se tretmani rade.

Da bi sačuvali i unaprijedili dejstvo tretmana neophodna je pravilna njega lica u kućnoj njezi narednih 7 dana, to podrazumijeva upotrebu hidratantnih i hranjivih krema, izbjegavati preparate koje sadrže glikolnu kiselinu, alkohol i eterična ulja, ne koristiti scrab (mehanički piling) minimum tri dana nakon tretmana.

Mikrodermoabrazija povećava osjetljivost kože na sunčeve zrake i zbog toga se ne treba intezivno izlagati suncu minimum 48 sati nakon tretmana, ili koristiti kremu sa UV. zastitnim faktorom. Ovakvi tretmani se izbjegavaju u ljetnjem periodu, stoga je ovo period kada su rezultati mikrodermoabrazije neizostavni, kao i zadovoljstvo naših klijenata…

Vaš ABC Cosmetic !
Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona