Blog

Enzimski – revitalizirajući piling lica

Osnovni korak u njezi kože lica je piling tj. postupak odstranjivanja odumrlih ćelija kože.

Enzimski piling sadrži voćne enzime koji svojim djelovanjem pomažu razgradnju mrtvih ćelija i njihovo potpunije odstranjivanje. Najčešće korišten je enzim papaje i radi se isključivo u salonima jer je neophodno primjenjivati neophodnu tehniku i proceduru u toku tretmana kako bi se postigli željeni rezultati.

Enzimski piling je izuzetan tretman lica koji okrepljuje kožu lica i vrata, sa kože se uklanja rožnati sloj mrtvih ćelija što koži omogućava bolju apsorpciju aktivnih supstanci iz krema, maski, seruma..itd.

Enzimski ili revitalizirajući tretman lica namjenjen je za sve tipove kože od osjetljive, reaktivne, suhe i kuperozne do masne i normalne kože lica. Nakon pilinga koža je zdrava, osvježana, hidrirana, podmlađena i poboljšanog tonusa.

Tretmani enzimima se mogu raditi tokom cijele godine, mogu se raditi u serijama jednom sedmično (kada radimo na uklanjanju hiperpigmentacija, ožiljke od akni ili kada dehidriranoj koži vraćamo vlagu), ili periodično kao regenerativni i revitalizirajući tretman lica.
Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona