Blog

Cold Marine – THALGO tretman za osjetljivu kožu lica

COLD MARINE – THALGO tretman za osjetljivu i kuperoznu kožu lica
Osjetljivu kožu lica karakteriše niz neugodnih simptoma poput crvenila, svrbeža, ljuštenja kože, osjećaj zatezanja, žarenja, može se javiti suhi ili vlažni osip.

Termin „ osjetljiva koža „ podrazumijeva kožu koja ima smanjeni prag tolerancije prema nekim alergenima, kozmetičkim i higijenskim preparatima, klimatskim promjenama, itd. Ovu osjetljivost uzrokuju brojni faktori, kao što su : neadekvatna kozmetička njega, hronična upala, hormonski disbalans, promjena klime, zagađen vazduh,i brojni drugi faktori.

Prije tretmana ovakve kože mora se uzeti detaljna anamneza klijenta kako bi imali potpuniji uvid o stanju kože i eventualnim pozitivnim alergijskim reakcijama .

Za osjetljivu ( reaktivnu) kožu lica najvažnije je primijeniti odgovarajuće kozmetičke preparate koji kožu neće iritirati nego je nahraniti, hidratizirati i revitalizirati. Vrlo često je poremećen hidolipidni sloj kože kao i ph vrijednost kože. Tretman osjetljive kože trebao bi se sastojati u obnovi hidrolipidnog sloja, održavanju lagano kisele ph vrijednosti kože, u toku tretmana koristiti supstance koje će kožu umiriti, postači regeneraciju i enzimsku aktivnost.

Njega osjetljive kože je usmjerena na smirivanje kože, epitelizaciju i blagu stimulaciju, od pravilno provedene njege očekuje se da se smanji osjetljivost i stimuliše funkcija, te na taj način koža dovede u nomalno fiziološko stanje.

THALGO linija za osjetljivu kožu je namijenjena svim ženama s osjetljivom ili reaktivnom kožom, koje traže specifičnu njegu.
Izdvojeno iz ponude tretmana

Hidžama

Cuping terapija ili hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona