Blog

Cold Marine – THALGO tretman za osjetljivu kožu lica

COLD MARINE – THALGO tretman za osjetljivu i kuperoznu kožu lica
Osjetljivu kožu lica karakteriše niz neugodnih simptoma poput crvenila, svrbeža, ljuštenja kože, osjećaj zatezanja, žarenja, može se javiti suhi ili vlažni osip.

Termin „ osjetljiva koža „ podrazumijeva kožu koja ima smanjeni prag tolerancije prema nekim alergenima, kozmetičkim i higijenskim preparatima, klimatskim promjenama, itd. Ovu osjetljivost uzrokuju brojni faktori, kao što su : neadekvatna kozmetička njega, hronična upala, hormonski disbalans, promjena klime, zagađen vazduh,i brojni drugi faktori.

Prije tretmana ovakve kože mora se uzeti detaljna anamneza klijenta kako bi imali potpuniji uvid o stanju kože i eventualnim pozitivnim alergijskim reakcijama .

Za osjetljivu ( reaktivnu) kožu lica najvažnije je primijeniti odgovarajuće kozmetičke preparate koji kožu neće iritirati nego je nahraniti, hidratizirati i revitalizirati. Vrlo često je poremećen hidolipidni sloj kože kao i ph vrijednost kože. Tretman osjetljive kože trebao bi se sastojati u obnovi hidrolipidnog sloja, održavanju lagano kisele ph vrijednosti kože, u toku tretmana koristiti supstance koje će kožu umiriti, postači regeneraciju i enzimsku aktivnost.

Njega osjetljive kože je usmjerena na smirivanje kože, epitelizaciju i blagu stimulaciju, od pravilno provedene njege očekuje se da se smanji osjetljivost i stimuliše funkcija, te na taj način koža dovede u nomalno fiziološko stanje.

THALGO linija za osjetljivu kožu je namijenjena svim ženama s osjetljivom ili reaktivnom kožom, koje traže specifičnu njegu.
Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona