Blog

Dermaroller tretman i filorga antiage tretman lica

DERMAROLLER TRETMAN I FLORGA ANTI AGE TRETMAN LICA – mezoterapija lica , vrata i dekoltea..

Za kvalitetnu dubinsku hidrataciju lica sa lifting efektom. Zavidni rezultati se postižu primjenom Dermarollera i vrhunskim proizvodima Filorga kozmetike za usporavanje procesa starenja kože.

Starenjem koža gubi svoju elastičnost, jedrinu, vlažnost, redukuje se podkožno masno tkivo pa tako lice gubi na volumenu, opada tonus itd. Zrela koža se karakteriše pojavom bora, gubitkom vlage, slabim tonusom i cirkulacijom, narušenom teksturom i pojavom hiperpigmentacijskih mrlja.

Da bi sačuvali i unaprijedili zdravlje kože, njen mlad i svjež izgled, jedrinu, potrebno je koži nadoknaditi tvari koje ona starenjem gubi. Mezoterapia, mezolift predstavlja savremenu metodu u anti aging tretmanima koja rješava mnoge estetske i zdravstvene probleme primjenom mezoterapijskih koktela. U kombinaciji s Dermaroller tretmanom postižu se zavidni rezultati s dugotrajnim efektom.

Filorga kokteli u svom sastavu sadrže samo čiste aktivne sastojke, bez konzervansa, parabena , vještačkih boja i drugih štetnih materija.

Glavna supstanca je hijaluronska kiselina koja veže vlagu i osigurava dugotrajnu i dubinsku hidrataciju kože i njenu punoću. Osim hijalurona koktel sadrži visoki procenat vitamina, oligoelemenata, aminokiselina neophodnih za rejuvenaciju, podmlađivanje i revitalizaciju kože.

Francuski Filorga laboratorij u nastojanjima da ponudi svojim klijentima vrhunsku kozmetiku i preparate za njegu lica brendirao je liniju NCTF I NCTF 135 HA koktele MESOTHERAPY ANTI AGE – POLYREVITALIZING SOLUTION & HYALURONIC ACID HIGH CONCENTRACION.

Ovi kokteli u svom sastavu sadrže još 12 vitamina: vit.C, vit B 8, vit. B5, vit. B9, vit.B3, vit I Inositol, vit. B6, B1, B2, vit. E , vit. A, vit. B12..MINERALE: Calcium chloride, potassium chloride, magnesium sulphate, sodium dihydrogenophosphate.. NUKLEINSKE KISELINE, AMINO KISELINE, COENZYME.

Mezolift – predstavlja primjenu mezoterapijskih koktela koji pored toga što vraćaju koži sjaj, svježinu i hidrataciju, imaju efekat liftinga kože. Tretmanima se usporava proces starenja kože, unosimo u derm antioksidanse, oligoelemente, vitamine, aminokiseline, u cilju ishrane, regeneracije i podmlađivanja kože. Mezoliftom ubacujemo direktno u mezoderm aminokiseline, oligoelemente, enzime, hijaluronsku kiselinu, da bi nahranili, hidrirali kožu i potakli je na stvaranje kolagena i elastina.

Dermaroller tretman- savremena kolagen indukciona terapija, kao sigurna, brza i efikasna terapija. Dermarollerima se na koži prave sitne mikrotraume koje stimulišu reparativne i regenerativne procese i omogućavaju dublji prodor aktivnih materija iz koktela. Ove mikropovrede stimulišu bio procese u tkivu tj, stimulišu stvaranje novog kolagena i elastina. Princip regeneracije, obnova i stvaranje novog kolagena zasniva se na principu „ desila se povreda, angažuj faktore rasta i pokreni proces samozacjeljenja, regeneracije i rejuveacije tkiva. Sav ovaj proces naziva se neo kolageneza. Sitni kanalići omogučavaju supstancama iz koktela da prodiru u dublje slojeve kože s ciljem da se koža nahrani, hidrira kako bi joj vratili svježinu, jedrinu, postigli podmlađen i zdrav izgled. Lifting efekat je osiguran stvaranjem novog kolagena i dubinskom dugoročnom hidratacijom kože.

Tretman je komforan, brz , bezbolan s rezultatima koji su vidljivi odmah!
Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona