Blog

Mezoterapija bez igle (mezoporacija) sa foton terapijom – fotopodmlađivanje!

Mezoterapija bez igle je najsavremenija i apsolutna alternativa klasičnoj mezoterapiji, dejstvo aparata zasnovano je na elektroforezi odnosno elektroporaciji i elektroosmozi. Na ovaj način aktivne supstance koje koristimo u toku tretmana se unose u kožu na potpuno bezbolan i siguran način.

Aparat za mezoterapiju koji koristimo u ABC-u, ima i dodatnu Photo terapiju, Fotopdmlađivanje.

Mezoterapija bez igle stimulira proivodnju kolagena, omogućava visoku apsorpciju aktivnih supstanci koje ubacujemo u kožu a najčešće su to: hijaluronska kiselina, kolagen, retinol, C vit, aminokiseline..itd. Aktivna tvar u toku Mezoterapije bez igle izravno prodire u dublje slojeve kože.

FOTO terapija – dejstvo različitim svjetlima ima i različit učinak na kožu.

Plavo svjetlo – spektar prodiranja je 0,5mm, ima umirujući efekat, umiruje nadraženu i osjetljivu kožu lica.

Crveno svjetlo – spektar prodiranja je do 10 mm tj. do najdubljih slojeva kože, djeluje biostimulativno, svojom toplotom izazivaju ubrzanu cirkulaciju krvi i otvaraju pore na koži što rezultira boljom apsorpcijom tvari.

Zeleno svjetlo – poboljšava strukturu kože aktiviranjem mikrocirkulacije, poboljšava oksigenaciju u tkivu dajuči koži svježinu.

Mezoterapijom bez igle sa Fotopodmlađivanjem djelujemo na teksturu i tonus kože.

Koža postaje na dodir mekša, dubinski hidrirana i nahranjena, smanjuje se dubina bora, koža postaje glatka i zategnuta…lice ima svjež i podmlađen izgled.
Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona