Blog

Mezoterapija bez igle (mezoporacija) sa foton terapijom – fotopodmlađivanje!

Mezoterapija bez igle je najsavremenija i apsolutna alternativa klasičnoj mezoterapiji, dejstvo aparata zasnovano je na elektroforezi odnosno elektroporaciji i elektroosmozi. Na ovaj način aktivne supstance koje koristimo u toku tretmana se unose u kožu na potpuno bezbolan i siguran način.

Aparat za mezoterapiju koji koristimo u ABC-u, ima i dodatnu Photo terapiju, Fotopdmlađivanje.

Mezoterapija bez igle stimulira proivodnju kolagena, omogućava visoku apsorpciju aktivnih supstanci koje ubacujemo u kožu a najčešće su to: hijaluronska kiselina, kolagen, retinol, C vit, aminokiseline..itd. Aktivna tvar u toku Mezoterapije bez igle izravno prodire u dublje slojeve kože.

FOTO terapija – dejstvo različitim svjetlima ima i različit učinak na kožu.

Plavo svjetlo – spektar prodiranja je 0,5mm, ima umirujući efekat, umiruje nadraženu i osjetljivu kožu lica.

Crveno svjetlo – spektar prodiranja je do 10 mm tj. do najdubljih slojeva kože, djeluje biostimulativno, svojom toplotom izazivaju ubrzanu cirkulaciju krvi i otvaraju pore na koži što rezultira boljom apsorpcijom tvari.

Zeleno svjetlo – poboljšava strukturu kože aktiviranjem mikrocirkulacije, poboljšava oksigenaciju u tkivu dajuči koži svježinu.

Mezoterapijom bez igle sa Fotopodmlađivanjem djelujemo na teksturu i tonus kože.

Koža postaje na dodir mekša, dubinski hidrirana i nahranjena, smanjuje se dubina bora, koža postaje glatka i zategnuta…lice ima svjež i podmlađen izgled.
Izdvojeno iz ponude tretmana

Hidžama

Cuping terapija ili hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona