Blog

Maska od gline – blagodat iz prirode!

MASKA OD GLINE – BLAGODAT IZ PRIRODE ZA ZDRAVU I ČISTU KOŽU!
Glina čisti naše tijelo spolja i iznutra. Poznato je da glina ima veliku moć apsorbovanja, veže, upija a potom izbacuje nečistoće nakupljene u krvi, limfi i tkivu. Maleni kristali minerala gline imaju sposobnost da za sebe vežu organske molekule masnoće i metaboličke otpadne produkte. Upijajući ih u sebe, glina ujedno otpušta oligoelemente ( metale poput cinka, gvožđa, magnana) time poboljšava metaboližam kože.

Glina ima široku upotrebnu vrijednost kako u medicini tako i u kozmetici , svako može da neđe razlog zbog kojeg bi je koristio.

UPOTREBA U KOZMETICI
Maskama od gline izvlačimo štetne materije iz kože, uključujući i višak masnoće, dajemo koži važne minerale, nježno ostranjujemo sloj mrtvih ćelija kože (blagi piling), čistimo pore.

Antiseptično i antibakterijsko dejstvo gline predstavlja osnovni preduslov za njenu primjenu u kozmetici i kozmetičkim tretmanima.

U kozmetici se upotrebljava u obliku maski za lice i tijelo. U tretmanima masne, problematične kože lica glina daje izvrsne rezultate jer upija masnoću i nečistoću sa kože, pospješuje cirkulaciju, dezinficira i umiruje upalne procese na koži, djeluje protivupalno i antibakterijski, snadbjeva kožu vlagom dovodeći kožu u prirodnu ravnotežu.

PRIPREMA I ODABIR MASKE: ZA SUHU KOŽU BIRAJTE BIJELU A ZA MASNU ZELENU GLINU!
U keramičku posudu uspite dvije kašike zelene gline, dodajte pola kašikice biljnog ulja..jojoba, bademovo ( ulje sprječava isušivanje kože i daje maski elastičnost ),lagano dodajite vodu ili mlijeko kod suhe kože, uz miješanje( koristite drvenu ili plastičnu kašiku) da dobijete homogenu masu pogodnu za nanošenje.

Masku nanesite na čisto lice u debljem sloju, ostavite da se osuši na licu,a zatim je uklonite vodom uz blago trljanje,što je ujedno i fini piling kože . Nakon uklanjanja maske , na lice nanesite hidratantnu kremu prema tipu Vaše kože.

U redovnu njegu lica uvrstite i stavljenje maske jednom sedmično, uz redovnu upotrebu maska od gline pružiće Vam izvrsnu njegu i savršenu regeneraciju kože…za lice koje odiše zdravljem i svježinom.
Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona