Blog

Morske alge u njezi lica – TALASOTERAPIJA

U savremenoj kozmetici sve se više koriste elementi mora poput morske soli, minerala iz mora i morskih algi.

More je veliki izvor života s preko 500.000 vodenih vrsta i 25.000 vrsta algi.

Mikronizirane morske alge bogate su mineralima, aminokiselinama i vitamanima B1, B2, C i D. Morske alge pospješuju mikrocirkulaciju i djeluju antitoksično. Zbog svog višestrukog ljekovitog dejstva maske od morskih algi pogodne su za sve tipove kože jer obiluju potrebnim vitaminima, mineralima, aminokiselinama i možemo reći da su pravi prirodni “mehlem za kožu”. Alge stimulišu metabolizam ćelija i doprinose povećanju prirodnog imuniteta kože.

Mikronizirane morske alge omekšavaju i umiruju kožu, aktivni sastojci iz algi odlično penetriraju u kožu omekšavaju je, hrane, umiruju , hidriraju i izvrsno detoksiciraju. Preporučuju se za kožu koja je iscrpljena jer će velika koncentracija minerala iz algi ubrzati cirkulaciju i vratiti vitalnost koži.

Njega lica morskim algama je od izuzetnog značajna i kod masne, načiste, problematične kože lica .

Mikroniziranemorskealgepročišćuju kožu, uklanjaju višak sebuma, kožu revitalizuju, hidriraju, vraćaju ravnotežu čineći je čistom, zdravom i blistavom.

Zahvaljujući visokojkoncentraciji joda, tretmani algama dokazano pomažu u detoksikaciji, drenaži i sagorijevanju masnog tkiva kao i remineralizaciji.

ABC cosmetic u tretmanima njege lica i tijela koristi THALGO – MIKRONIZIRANE MORSKE ALGE u čijem sasatavu su sljedeće alge:

  • Fucus vesiculosus – remineralizuje vrši drenažu i detoksikaciju
  • Laminarija digitata – remineralizuje i pomaže u procesu mršavljenja
  • Lithotamnium calcareum – hidrira i reguliše balans kalcijuma i magnezijuma.Izdvojeno iz ponude tretmana

Masaža lica

Masaža lica je vrlo popularan tretman ljepote koji pomaže vratiti tonus mišićima lica, usporava proces starenja kože te pomaže vratiti mladenački izgled.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona