Blog

Hidžama ili cuping terapija

HIDŽAMA ILI CUPING TERAPIJA, U SVIJETU A SVE VIŠE I KOD NAS VRLO CIJENJEN I TRAŽEN TRETMAN O KOJEM JE TOLIKO TOGA REČENO A BLAGODATI HIDŽAME SU JOŠ UVIJEK OSTALE NEISCRPNE!

Cuping terapija ili hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi, detoksikacije tijela, regulatorna terapija koja reguliše bazni sistem organizma, poput akupunkture vrlo efikasna i bezbjedna metoda poznata u mnogim kulturama svijeta. Primjenom hidžame otvaraju se pore na koži, izaziva se hiperemija tkiva, šire krvne žile pa se bolje prokrvljuje tretirano područje. Ovako pripremljene određene tačke na tijelu se zarezuju sterilnim instrumentom te se postavljaju čašice-cupice pod vacumom. Dejstvom vacuma izbacuje se nečisti sadržaj iz krvi, toksini i druke štetne tvari iz organizma. Hidžama stimuliše periferni nervini sistem, aktivira limfni sistem, jača imuni sistem, čisti krvne sudove, otklanja otok, reguliše protok krvi i limfe.

Može se koristiti u fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji.

Hidžama dokazano djeluje na mnoga oboljenja i kao terapija se uspješno koristi kod:

Fibromijalgija, bolna stanja kičme, vrata, ramena i zglobova, slaba cirkulacija, nesanica, vrtoglavica, glavobolja, povišen krvni pritisak i masnoće u krvi, traume i sportske povrede, alergija, kao i za poboljšanje opšteg stanja organizma. Može se raditi i preventivno za očuvanje zdravlja i vitalnosti.

Hidžama – cuping terapija je jednostavna, djelotvorna i nema nuspojava. Blagodati hidžame su mnogobrojne, mnoge poznate ličnosti su iskusile dobrobiti terapije hidžamom koja je u svijetu vrlo cijenjena i prakticirana terapijska metoda.
Izdvojeno iz ponude tretmana

Hidžama

Cuping terapija ili hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona