Blog

Bol, napetost i tegobe izazvane upalnim i degenerativnim procesima na kičmi, mišićima i zglobovima

UBLAŽITE I OTKLONITE BOL, NAPETOST, TEGOBE IZAZVANE UPALNIM I DEGENERATIVNIM PROCESIMA NA KIČMI, MISIĆIMA , ZGLOBOVIMA -UNAPRIJEDITE ZDRAVLJE I VITALNOST- BOL U VRATNOM DIJELU KIČME, IŠIJAS, ARTROZE, LUMBAGO, SPONDILOZE, GLAVOBOLJE…samo su neka od stanja koja nam narušavaju kvalitet života, stvaraju stres i neraspoloženje, ograničavaju radnu sposobnost, vitalnost..

ABC Cosmetic u programu očuvanja i unaprjeđenja zdravlja pruža Vam usluge Fizikalne terapije !

Reumatoidni artritis je upalno oboljenje vezivnog tkiva koje se najviše očituje na zglobovima. Ovo oboljenje karakteriše otok, bol i ukočenost zglobova naročito, deformacije sa ili bez smanjene pokretljivosti zglobova.

Artritis predstavlja upalu jednog ili više zglobova, uglavnom su zahvačeni pokretni zglobovi koljena, ručni zglobovi, zglobovi palčeva, skočni i rameni zglob. Bolest počinje sa sinovijskom upalom zgloba, zatim upala zahvaća hrskavicu i tkivo oko zgloba što dovodi do oštećenja i propadanja tkiva.

Od velikog značaja je brzo i rano dijagnosticiranje oboljenja. Rani početak terapije pomaže u što dužem očuvanju funkcije zglobova i samostalnosti pacijenta.

Reumatoidni artritis jeste teško oboljenje, ali se pravilnom terapijom može očuvati dobar kvalitet života pacijenta, saradnja sa reumatologom uz medikametoznu terapiju je neizostavna, ali je istovremeno neophodna i fizikalna terapija. Jedino dobro odabranom kombinovanom terapijom i saradnjom reumatologa i fizijatra, može se pacijentu pomoći da ima dugo kvalitetan život i dobru funkciju oboljelih zglobova.

Fizikalna terapija je od velikog značaja, jer određene procedure imaju antiupalni efekat čime se smanjuje zapaljenje i skračuje vrijeme aktivne faze bolesti. Ovisno o stadiju bolesti biraju se i fizikalne procedure:

  • Laser
  • Ultrazvuk
  • Elektroterapija
  • Elektroforeza lijekova – Lokalno unošenje lijekova( analgetika i protivupalnih lijekova ) u dublje slojeve tkiva uz pomoć aparata za galvanizaciju i elektroforezu.
  • Tens
  • Tehnike manuelne terapije – masaže, vježbe za bolju pokretljivost i funkcionalnost
  • Primjena leda / parafin terapija ovisno o fazi oboljenja
  • Foto terapija Bioptron, IC svjetlost
  • Vježbe su sastavni dio liječenja i usporavanja bolesti.Izdvojeno iz ponude tretmana

Hidžama

Cuping terapija ili hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona