Blog

Akupunktura – ljekovita terapija iglicama

Svjetska zdravstvena organizacija priznala je akupunkturu (1979. godine) kao najučinkovitiju metodu u liječenju migrena, izdala je i spisak oboljenja koja se uspješno liječe akupunkturom a to su:

Išijas, reumatski artritis, neuralgije, lumbalni sindrom (discus hernije), degenerativne promjene zglobova – artroze ramenog zgloba, koljenog zgloba i kuka, stanje poslije moždanog udara, glavobolje, glavobolje izazvane upalama sinusa, migrene.

Akupunkturom se vrši stimulacija određenih tački koje su blizu nervnih završetaka, kada ih stimulišemo nervi šalju određene impulse koji blokiraju bol. Osim analgetskog dejstva akupunkturom se postiže protivupalni i umirujući efekt. Kako hronična fizijatrijska oboljenja znaju iscrpiti bolom, ograničavati u pokretima, ometati redovan i kvalitetan san, staraju nervozu, narušavajući svakodnevni kvalitet života, akupunktura je terapeutska metoda izbora. Akupunkturolog posmatra i liječi čovjeka kao cjelinu, sistemski se djeluje na organizam, a stimulacijom tački stimulišemo, umirujemo i postižemo potrebni terapijski efekt.

Prednost akupunkture je u otklanjanju bola bez lijekova, koji u većini slučajeva djeluju štetno na sluznicu želuca, loše utiču na rad bubrega i imaju niz neželjenih efekata.

Razgovorom i pregledom akupunkturolog uzima detaljnu se plan i program terapije.

Akupunktura nije bolna, izuzetno je ugodna i opuštajuća terapija koja je sigurna i učinkovita. Veoma je važno da ste u rukama profesionalca- akupunkturologa, fizijatra koji će Vam znanjem, stručnošću pružiti potpuno sigurnu i efikasnu terapiju akupunkturom. U tretmanima se koriste sterilne i jednokratne igle, broj tretmana je individualan, obično se za postizanje potpunog terapijskog efekta radi 10 tretmana, a dejstvo akupunkture Vi možete osjetiti nakon prva dva- tri tretmana.

Akupunktura kao terapijska metoda kod bolnih stanja može biti samostalna ili se kombinovati sa fizikalnom terapijom.
Izdvojeno iz ponude tretmana

Hidžama

Cuping terapija ili hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela.

Wine anti-age tretman lica

Vinski eliksir za zrelu i suhu kožu lica, crpi snagu iz grožđa i ulja grožđanih sjemenki u sinergiji sa žitnim klicama i sojom.

Academie tretman – hidratacija lica

Academie scientifique de beaute laboratorija razvila je posebne recepture i formulacije proizvoda...

Partneri salona